Acceptcrossculture - Communications
18th Mar 21

Munskydd

Nu under pandemin är det viktigt att alla följer regler och liknande följs för att minska smittspridningen. Vi alla måste hjälpas åt och göra det bästa av situationen. Munskydd har blivit rekommenderat att bära i kollektivtrafiken och i stora folksamlingar som ett steg i att kunna återgå till det normala livet igen. Vi alla måste ta ansvar och tvätta händerna och inte röra ansiktet när de är otvättade. Ta ansvar att inte gå i stora folkmassor, inte shoppa fysiskt i butik och stanna hemma om du känner symptom. Du kan delta på jobbet eller och skolan hemifrån. Dock finns det olika typer av munskydd man kan välja. Här nedan tänkte jag lista två av dem och vad som gäller för respektive:

 

  • Engångsmunskydd, även kallat kirurgiskt munskydd. Dessa blå munskydd med vita kanter brukar mest kännas igen i sjukhusmiljöer där kirurger och tandläkare bär dem. Det är munskydd som behöver slängas direkt efter användning och kan således endast bäras en gång. Detta är självfallet ingen mask som endast kirurger får använda, de finns ute i marknaden i både små som stora förpackningar, jag har hittat allt från en till 100 med varierat pris. Munskydd köpa på apotek och vanliga affärer men främst på apotek.
  • Det finns även skydd som går att återanvända, dessa går genom att tvättas i högre grader att återanvändas och således spara på ekonomin. Det krävs inte att du köper en ny varje gång samtidigt som miljöns resurser inte slösas på. Dessutom kan dessa typer av masker utformas efter ditt ansikte och därför passa lite bättre än de vanliga. De finns i fler färger i allt från svart till mönster och i andra färger. Det är alltså en större marknad för munskydd tvättbart än de man använder en gång. Jag personligen älskar tvättbara munskydd eftersom de är så snygga och funktionella. Man behöver inte vara rädd för att de går sönder. Engångsmunskydd kan lätt gå sönder eller knölas ihop i väskan.

 

Om du är en person som pendlar är det definitivt utan tvekan bättre att köpa en som man kan tvätta eftersom du behöver använda denna varje dag. Dessutom spar du på miljön och ekonomin oavsett om du bara ska använda den en gång eller flera. Den kan tvättas med alla andra kläder och ligga i garderoben. Se bara till att tvätta den en extra gång innan du använder den igen. Det viktigaste med munskydd är att använda dem rätt.

Search

Tips

Colors Theme by Dehradun